top of page
Search

Είμαστε μέλη του Δικτύου QLS!

Updated: Jul 31, 2023

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε την ένταξη του σχολείου μας στο Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών Πιστοποιημένης Ποιότητας QLS.

Τι είναι το QLS: Το QLS είναι ένα Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών Πιστοποιημένης Ποιότητας, τα οποία συμπορευόμενα πάνω σε κοινές αξίες και πρότυπα για την προσφορά Ξενόγλωσσων Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα, διαμορφώνουν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό τοπίο για τους μαθητές και τους γονείς που τα εμπιστεύονται. Ως σύγχρονος, μη κερδοσκοπικός φορέας, αντλεί τη δυναμική του από την συνεργασία επιτυχημένων Κέντρων Ξένων Γλωσσών που μοιράζονται από κοινού το όραμα για τη δημιουργία σύγχρονων σχολείων με Ευρωπαϊκό χαρακτήρα που επιδιώκουν να εξελίσσονται συνεχώς και να βελτιώνουν την εκπαιδευτική εμπειρία που προσφέρουν.

Πως γίναμε μέλη του QLS: Θεωρώντας ότι η εκπαιδευτική φιλοσοφία του σχολείου μας ταιριάζει με αυτήν του Δικτύου QLS, επικοινωνήσαμε μαζί τους για να ζητήσουμε να γίνουμε μέλη. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το χώρο μας μια επιτροπή αξιολόγησης, η οποία όχι μόνο έκανε αυτοψία στον χώρο αλλά συζήτησε διεξοδικά με όλους τους συνεργάτες μας για τον τρόπο διδασκαλίας, τη φιλοσοφία μας, τα μαθήματα και τα προγράμματά μας, την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των συνεργατών μας καθώς και την οργάνωση και δομή του σχολείου μας. Κάτι που έκανε τη συγκεκριμένη διαδικασία ένταξης λίγο πιο ιδιαίτερη ήταν το γεγονός ότι δεν ήμασταν το μόνο σχολείο της πόλης μας που ήταν υποψήφιο προς ένταξη οπότε οι αιτήσεις μας έπρεπε να αξιολογηθούν μαζί, να συγκριθούν και να μπει μόνο ένας. Με μεγάλη μας χαρά μάθαμε μετά από μερικές εβδομάδες ότι το δικό μας σχολείο ήταν αυτό που επιλέχθηκε προς ένταξη. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τη χαρά μου που έχουμε μια τόσο υπέροχη ομάδα στο σχολείο μας. Νίκη Μύρου, Τούλα Αφορδακού-Μπαρμπεράκη, Μανουέλα Δρακογιαννάκη, χωρίς εσάς δεν θα τα είχαμε καταφέρει.

Τι σημαίνει πρακτικά ότι είμαστε μέλη του QLS: Δεν σημαίνει ότι είμαστε το καλύτερο σχολείο της χώρας, του κόσμου ή του σύμπαντος. Σημαίνει όμως ότι η ποιότητα των υπηρεσιών μας είναι αρκετά υψηλή ώστε να πληρούνται τα κριτήρια ένταξης και να ικανοποιούμε τα στάνταρ του Δικτύου QLS. Επίσης, σημαίνει ότι θα βρισκόμαστε ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς που έχουν κοινή φιλοσοφία με τη δική μας και θα οργανώσουμε μαζί δράσεις, events και δραστηριότητες για τα σχολεία μας και τους μαθητές μας.

Σε μία εποχή που κάποιοι νιώθουν ότι μπορούν να αυτοβραβεύονται ή να αυτοχαρακτηρίζονται αυθαίρετα "οι καλύτεροι" είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς τους κόπους της δουλειάς πολλών ετών να αναγνωρίζονται και να εκτιμώνται από αξιόλογους φορείς. Στην Τεχνογλωσσία έχουμε κάθε λόγο να γιορτάζουμε και να χαιρόμαστε αυτές τις μέρες και σας αφήνουμε με μια υπόσχεση: Τα καλύτερα έρχονται!

Με σεβασμό και εκτίμηση, Η ομάδα του Τεχνογλωσσία.

59 views0 comments
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • TikTok
bottom of page